Over KIP-Keur en RAI Vereniging

KIP-keur is een initiatief van RAI CarrosserieNL Het keurmerk is in juli 2021 opgericht met als doel een verdere professionalisering van de kippersystemen en uit te groeien tot een keuringssysteem met een landelijk netwerk van keuringsbedrijven.

De technische ontwikkelingen van de kippende installaties zijn nauwlettend gevolgd. Met de belangrijkste fabrikanten en importeurs van kippende installaties gemonteerd op trucks, aanhangwagens en opleggers is regelmatig overleg en zullen ervoor zorgen dat de KIP-keur checklijst en procedures up-to-date zijn en zullen blijven. Hierdoor zijn de KIP keurende bedrijven er altijd van verzekerd dat zij de KIP-keuringen volgens de meest actuele procedures kunnen uitvoeren. Regelmatige steekproeven door TÜV Nederland garanderen de kwaliteit van het KIP-keurmerk. De kosten van de steekproeven zijn voor rekening van RAI CarrosserieNL.

RAI Vereniging
RAI staat voor Rijwiel en Automobiel Industrie. De vereniging is opgericht op 17 december 1893. RAI Vereniging behartigt de belangen van 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten. Lees meer >