veilige en betrouwbare KIPPERKEURING

Natuurlijk kiest u voor betrouwbaarheid en veiligheid. Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor veilige werkomstandigheden, dus ook voor veilige kippersystemen. U wilt onnodige vertragingen veroorzaakt door defecten voorkomen en u wilt dat uw mensen veilig kunnen werken. Hoe beter een systeem wordt gemonteerd en afgesteld, hoe beter dat is voor de levensduur, de veiligheid van degene die de installatie bedient en de veiligheid van omstanders en andere verkeersdeelnemers.

Door intensief gebruik zijn de kippersystemen onderhevig aan slijtage. Voor het gebruik van een betrouwbaar kippersysteem is periodiek goed onderhoud en een deskundige controle essentieel voor het garanderen van veiligheid en een soepele werking ook op langere termijn te garanderen.

De Arbowet (NEN EN ISO 12100:2010) verplicht u om alle systemen minimaal één keer per jaar te laten keuren. Met een kipperkeuring bent u verzekerd van een deskundige keuring. Niet voor niets bevelen alle grote producenten en importeurs een kipperkeuring aan: het keurmerk wat is gebaseerd op de Arbowet en de Machinerichtlijn. KIP-keur is een onafhankelijk keurmerk en een initiatief is van RAI CarrosserieNL.

KIES VOOR BETROUWBAAR, KIES VOOR KIP-KEUR

Vind uw keuringsstation

Het KIP keurmerk is in 2021 opgericht en volop bezig om een landelijk netwerk op te zetten verspreid over heel Nederland zodat er altijd een keuringsstation bij u in de buurt is. Bovendien is in veel gevallen keuring op uw locatie mogelijk, wel zo handig.

Vind een keuringsstation